De activiteiten

Onze activiteiten op een rij

Oktoberfest

Deze activiteit kan gezien worden als de jongste activiteit binnen de Supportersvereninig, voor het eerst georganiseerd in 2011, maar kan nu al als uitermate succesvol worden beschouwd.

In een grote tent op het sportpark van Avanti, welke volledig wordt ingericht in Duitse sferen, wordt een avond lang genoten van bier, braadworst en Duitse muziek.
Voorafgaand aan deze avond worden er in de voorverkoop kaarten verkocht.

HOH 7-taltoernooi

Dit mag met stip onze grootste activiteit genoemd worden. Niet alleen qua omzet maar ook organisatorisch. Voorafgaand, en op de dagen zelf zijn meer dan 30 vrijwilligers druk in de weer om e.e.a. in goede banen te leiden.
Een straatvoetbal toernooi wat in 1992 is opgezet, met teams bestaande uit hele families, mensen bij elkaar uit de straat en buurtverenigingen.

Tiroler Zeskamp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Weekendkamp

Ieder jaar wordt er voor 125 kinderen van Avanti-W in de leeftijd 8-12 jaar een grandioos weekendkamp georganiseerd. Samen met 60 begeleiders wordt koers gezet naar kampeerboerderij De Langenberg in Rijssen voor een weekend vol sport, spanning en avontuur. Tijdens dit weekend gaan de kinderen in groepen de strijd met elkaar aan, om uiteindelijk op zondagmiddag als winnaar van het kamp uit de bus te komen. Spelelementen zijn dan bijvoorbeeld het nachtelijke geluidenspel op vrijdagavond in het bos, het smokkelspel dat de kinderen vaak meer dan eens tijdens dit weekend willen spelen, het moordspel op zaterdagavond en het vaak allesbeslissende touwtrekken op zondag.

Daarnaast wordt er tevens individueel gestreden om de felbegeerde penaltybokaal en wordt het weekend traditioneel afgesloten met de bingo. De laatste jaren wordt ook telkens een thema gekozen voor het weekendkamp. Zo hebben we al eens 125 cowboys en indianen op bezoek gehad, hebben we schepen gebouwd met de piraten en hebben we onze eigen Olympische spelen gehouden. Iedere groep heeft tijdens dit weekend twee vaste begeleiders, die er samen met de keukenploeg, technische dienst, spelcommissie en alle anderen die hand- en spandiensten verrichten, een fantastische ervaring van maken voor de kinderen.

De opgave voor het weekendkamp vindt altijd medio april plaats, zodat de organisatie ruimschoots de tijd heeft om de groepsindeling te maken en de bijbehorende voorbereidingen kan treffen voor een geweldig weekend. De datum van aanmelding wordt gecommuniceerd de website, facebook, twitter en de nieuwsbrief.

Kinderbingo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Paaseieren zoeken

Op 1e Paasdag vindt traditioneel altijd het Paaseieren zoeken plaats. Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen t/m 8 jaar die lid zijn van Avanti-W, of waarvan de ouders lid zijn, strijden om wie een van de gouden eieren vindt en dus een mooie prijs wint.

Ieder jaar is de Paashaas zelf ook aanwezig om de kinderen aan te moedigen en van iets lekkers te voorzien.

Sinterklaas

Jaarlijks wordt er voor alle leden van Avanti in de leeftijd t/m 7 jaar een Sinterklaasochtend georganiseerd in de kantine op Het Zoutendijk. De kinderen worden vermaakt met zang en dans en natuurlijk de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Carnaval

Deze avond is voor leden van Avanti Wilskracht die ouder zijn dan 16 jaar. In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een van de hoogte punten van de supportersvereniging. 
In de eerste jaren kwam bijna iedereen in de boerenkiel van Avanti Wilskracht. De waarheid gebied te zeggen dat er de eerste 3 jaar niet meer dan 25 personen aanwezig waren. Maar het was wel gezellig.
Een jaar of wat geleden is hier een ommekeer in gekomen, en werden we genoodzaakt om over te gaan tot de verkoop van entreekaarten, om e.e.a. in goede banen te leiden.

Het bezoekersaantal op deze carnavalsavond is door concurrentie uit o.a. Losser de laatste jaren erg afgenomen, waardoor een aantal jaren er geen carnaval meer is georganiseerd bij Avanti. Twee jaar geleden heeft een groep enthousiastelingen besloten om op kleine schaal het evenement weer op te pakken, maar nu op de vrijdagavond en het lijkt erop dat dit weer langzaam aan succesvol wordt.

Speurtocht

In de periode na de krokusvakantie wordt jaarlijks voor de kinderen van Avanti-W die nog op de basisschool zitten, een speurtocht georganiseerd. De kinderen worden ingedeeld in groepen en moeten met behulp van foto’s of letters hun weg zien te vinden en onderweg ook nog een aantal vragen beantwoorden. Bij terugkomst in de kantine volgt er nog een schattingsvraag, waarmee de winnende groep uiteindelijk defenitief bekend wordt.

Onder het genot van patat en drinken worden aan het einde van de middag de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de speurtocht.

Voor deze speurtocht kunnen de kinderen zich opgeven, in groepen of individueel. Tevens zijn wij altijd op zoek naar begeleiders die mee kunnen lopen met de groepen tijdens de speurtocht. Bij het aankondigen van de speurtocht via mail, teletekst en internet, zal dan ook een beroep worden gedaan op trainers/leiders/ouders om zich als begeleider bij deze activiteit op te geven.

De speurtocht start altijd om 14.00 uur en rond 16.30 uur is het afgelopen en zijn de prijswinnaars bekend.

Dropping

De dropping is een looptocht met spanning en sensatie, waaraan groepen leden en niet-leden kunnen deelnemen. Vooraf wordt aan de groepen gevraagd zich bij de organisatie op te geven, om een inschatting van het aantal deelnemers te kunnen maken.
Na afloop wordt er in de kantine genoten van een drankje en een warme hap (buffet).
Happy Customer

Al meer dan 25 jaar

Word ook lid en steun Avanti Wilskracht

Realisatie Weland Webdesign   |      © 2018  Supportersvereniging Omnisportvereniging Avanti Wilskracht